2019 MEZUNİYET VE KEP ATMA TÖRENİ

YEK AKADEMİ’DE MEZUNİYET COŞKUSU

Münih ve çevresinde eğitim ile ilgili konularda faaliyet gösteren ve kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan Münih Eğitim Akademisi (Bildungsakademie München e.V.) tarafından on yıldan bu yana düzenenen mezuniyet töreninde öğrenciler mezun olmanın sevincini aileleri ile beraber yaşadılar.

20 Temmuz 2019 Cumartesi günü Anton Fingerle Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen tören İstiklal Marşı ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ile terör kurbanı Aybüke ve Necmettin öğretmenler ve diğer tüm şehit öğretmenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Dernek Başkanı Levent Karadağ, derneği tanıtan bir sunum yaparak; aynı zamanda Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ardından Münih Eğitim Ataşesi Mustafa Çakır yaptığı konuşmada; Yek Akademi’yi yürüttüğü eğitim faaliyetlerinden dolayı kutlayarak söze başladı ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programları’nın kuruluşu hakkında bilgi verdi. Münih Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yılmaz da toplantıda hazır bulundu. Yılmaz yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen Uluslararası İlahiyat Programları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Törende öğrenciler tarafından sunulan piyano dinletisi ve mini gitar konser katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Piyanoda Aleyna Erbaş kendi bestelerinden oluşan bir dinleti sunarken, Bekir Selim Ekinci ise Cahit Berkay’in Al Yazmalım adlı eseri ve Beethoven’ın bazı besteleri ile izleyenlerin kulaklarının pasını sildiler. Mini konserde ise gitari ile Orkun Anuk sahnede yerini aldı ve okuduğu parçalara izleyenler de büyük bir coşku ile eşlik ettiler.

Münih’te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından da ilgi gösterilen etkinlikte, Türk-Alman Öğrenciler Birliği başkanı Tuğçe Zinal, Alman-Türk Veli İnisiyatifi Derneği kurucusu Nükhet Kivran, Trabzon Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Süleyman Aydın,  Türkiyem Folklor Derneği onursal başkanı İsmet Şen, El ele Alman-Türk Engellilere Yardım Federasyonu onursal başkanı Adalet Günel, Küpeli’ler Sosyal ve Yardımlaşma Derneği başkanı Talat Erdoğan, Münih Türk Okul Aile Birliği başkanı Hüseyin Delemen ve Münih Türk Eğitim Ocağı başkanı Engin Uyguntürk toplantıda hazır bulundular.

Mezunların sahneye cıktığı bölümde ise İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uluslararası Ofis Öğrenci Koordinatörü Recep Şehitoğlu ve Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Hatice Seher Aydınlar da hazır bulundular. Öğrenciler sahnede duygu ve düşüncelerini dile getirerek, Levent Karadağ’a ve YEK Akademi öğretmenlerine teşekkür ettiler. Mezun olmanın verdigi sevinç ve gurur ile bazi öğrenciler gözyaşlarını tutamayarak duygusal anlar yaşadılar.

Tören; mezunların dışarıda keplerini havaya atmaları ile son buldu.

 

Münih Eğitim Ataşesi Mustafa Çakır, Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyetinden Seher Aydınlar ve Levent Karadağ

 

 

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uluslararası Ofis Öğrenci Koordinatörü Recep Şehitoğlu

 

Süleyman Aydın, Umay Şen, İsmet Şen, Adalet Günel, Eğitim Ataşesi Mustafa Çakır, Ayşe Çelik

 

Nükhet Kıvran

 

 

 



EnglishGermanTurkish