2014-15 Eğitim Öğretim Dönemi Kayıt Yenileme İşlemi

Sevgili Öğrenciler,

Batı Avrupa Programına kayıtlı olan öğrencilerimiz için 2014-15 Eğitim Öğretim Dönemi Kayıt Yenileme İşlemi bugünden itibaren başlamıştır. Kayıtlar 2 Ekim 2014 günü sona erecektir. Bu süreye kadar gerekli işlemleri yapıp Batı Avrupa Açık Öğretim Lisesi Köln Bursou`na belgeleri ulaştırmanız gerekmektedir.

Kayıtlarını yenilemeleri için; Batı Avrupa Programı AÖL Köln Bürosu`ndan tüm öğrencilere “içinde öğrenci numarası ve sisteme girmeleri için gerekli olan şifreleri” mektupla gönderimiştir. Bu şifre sadece kayıt yenileme işlemi için kullanılacaktır. 

Kayıt yenilemek için lütfen http://anadolu-uni.de/ linkine girerek, kayıt yenileme butonuna basın. Sistemde yazılı olan bilgilerinizi kontrol ediniz, eğer bilgilerinizde cep telefonu ve mail adresi kısmı boş ise lütfen sistemde gösterildiği gibi doldurun, Email ve cep telefonunuzu mutlaka doğru yazın, çünkü kayıt işlemi tamamlanınca size sms ya da mail gönderilecektir.

Girmiş olduğunuz bilgileri son bir kez daha gözden geçirdikten sonra ” kaydet” butonuna basınız. Kaydet butonuna bastıktan sonra yapmış olduğunuz işlemin iki sayfalık PDF formatındaki çıktısını (Print) alın.
Almış olduğunuz çıktısının ilk sayfasının altındaki  “ad, soyad ve tarih kısımlarını doldurun.(Onsekiz yaşından küçükler için bu işlemi öğrencinin velisi yapmak zorundadır. İmzasız belgeler işleme alınmayacaktır!  Daha sonra ikinci sayfada yazılı olan Banka Hesap  Numarasına; ” kayıt yenileme ücreti olan 300 Euro”`yu ister bankadan ister online olarak havale yapın. Banka dekontunun üstünde mutlaka öğrencinin “Adı, Soyadı ve Öğrenci Numarası” yazılmalıdır.

Son olarak imzalanmış olduğunuz “Kayıt Yenileme Formunu ve Banka Dekontunu” birlikteAnadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu 
Friesenplatz 13 , 
50672 Köln

adresine “Einschreibung” iadeli taahhütlü olarak gönderin. 2 Ekim 2014 günü evraklarınız Kölndeki büroya kesinlikle ulaşmış olmalıdır!!! Bu tarihten sonra gönderilen belgeler işleme alınmayacaktır!!!

Kayıt yenilemek için Kölnden mektup almayan var ise Köln`e dilekçe yazarak sisteme girebilmeniz için şifreinizi talep edin. Kayıt yenilemek için kullanılan şifre başka bir işlem için kullanılmaz.

Ders seçmek işin yine eskiden olduğu gibi www.aol.meb.gov.tr sayfasından öğrenci giriş kısmına; öğrenci numaranız ve şimdiye kadar kullandığınız şifrenizle giriş  yapıp derslerinizi seçebilirsiniz

Şifresini unutan öğrenciler  BAP AÖL iletişim adresinden yetkili kişilerle iletişime gecerek yeni bir şifre talep edebilirler.
Batı Avrupa Programı İçin Telefon

Bu telefonu avrupa ülkelerinde yaşayan, Batı Avrupa Programı kapsamındaki öğrencilerimiz Türkiye saatiyle, hafta içi 09:00 – 12:30 ve 13:30 – 18:00 arası arayabilirler. 12:30 – 13:30 arasında öğle yemeği için ara verilmektedir.
Tel : 00 90 312 215 21 92

Batı Avrupa Programı Öğrencileri İçin E-Posta
aciklise_bap@meb.gov.tr

Saygılarımızla

www.yek-akademi.com



EnglishGermanTurkish